Leiding geven aan anderen

Om een goede en effectieve leider te zijn dien je over tal van vaardigheden en een heldere visie te beschikken, en zeker ook over een adequaat zelfbeeld: goed leiding geven aan anderen vraagt goed leiding kunnen geven aan jezelf.

Hoe staat het ervoor met je persoonlijk leiderschap, wie ben je als mens en als leider? Wat gaat je gemakkelijk af, waarin ben je succesvol, welke competenties heb je je nog niet eigen gemaakt en waar krijg je regelmatig kritische feedback op, waarin straal je en wat laat je liever niet zien?

Het kan zeer verhelderend zijn om meer zicht te krijgen op jezelf middels je Insights Discovery profiel, je communicatiestijl, time management, je stijl van leiding geven en jouw manier van omgaan met conflicten, stress, feedback en voor jou ‘lastige’ mensen.

Er zijn zoveel invalshoeken denkbaar, dat een training of workshop per definitie maatwerk is. Op basis van 12 jaar managementervaring en 11 jaar trainen van (aankomend) leidinggevenden ga ik graag in gesprek over specifieke wensen, behoeften en gewenste resultaten.