Loopbaancoaching in Amsterdam Noord

Wat motiveert jou? Waar word je enthousiast van? Wat zijn je sterke eigenschappen? Waar loop je tegen aan? Welke bijdrage wil je leveren aan een organisatie of de samenleving?
Het zijn vragen die soms moeilijk te beantwoorden zijn.

Herken je jezelf in deze situatie?

  • Je functioneert goed en werkt met plezier, toch wil je op termijn eigenlijk ander werk doen. Je weet echter niet precies welk werk dat kan zijn en of je het bekende achter je durft te lat
  • Er zijn aspecten in je werk die je lastig vindt en je vraagt je af hoe je daar verandering in kunt brengen

In deze kwesties kan loopbaancoaching uitkomst bieden. De coachgesprekken hebben tot doel dat je krachtiger wordt, dat je zelfkennis, zelfvertrouwen en enthousiasme toenemen. Ze helpen om je competenties en ontwikkelingspunten vast te stellen en ermee aan de slag te gaan in je huidige functie.

Of ze bieden duidelijkheid over de vraag of je wensen ten aanzien van ander werk haalbaar (te maken) zijn. In dat geval gaat het om het bepalen van een nieuwe koers en wordt de coaching afgerond met een zoekprofiel, een actueel CV en een actieplan richting ander werk waar je zelf mee aan de slag kunt.

Mocht je behoefte hebben aan verdere begeleiding bij het vinden van ander werk d.m.v. marktverkenning, persoonlijk en digitaal netwerken, solliciteren en onderhandelen over arbeidsvoorwaarden (zie ook ‘outplacement’) dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Het hangt van je precieze vraag af hoeveel gesprekken nodig zijn om weer zelf aan het stuur van je loopbaan te gaan staan.

Voor particulieren zijn coachingsgesprekken als ‘scholingskosten’ aftrekbaar voor de belasting. Een voorwaarde is dat de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan of als leertraject gericht is op het functioneren op je werk. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Meestal echter betaalt de werkgever de loopbaancoaching. En vanzelfsprekend worden bij de start dan heldere afspraken gemaakt over de terugkoppeling tijdens de coaching én bij de afronding ervan.