Reacties

“Ik vond de coaching verhelderend, inzichtelijk, met verschillende insteken per gesprek. Ik heb goed leren kijken naar mijn eigen handelen – zonder dat er sprake was van een oordeel naar mij als persoon en als persoon in mijn functie. Ik heb handvatten meegekregen die goed toepasbaar zijn in de praktijk en ik heb een groot gevoel van wederzijds vertrouwen ervaren….”

“Ik heb gedurende mijn coachingsgesprekken met Sylvia weer meer zelfvertrouwen gekregen. Dat was sterk getaand door de omstandigheden op mijn werk. Sylvia heeft me weer bewust gemaakt van mijn eigen krachten. Die heb ik weer kunnen aanwenden om dingen beter voor mezelf te regelen, zoals mijn takenpakket. Bovendien maakte ze er mij bewust van dat ik in veel gevallen zelf keuzes kan maken. Daarnaast hebben we het over een volgende stap in mijn loopbaan gehad. Ook al heb ik die stap nog niet gezet, de plannen alleen al geven me weer meer energie. Al met al zat ik aan het eind van het coachingstraject weer een stuk lekkerder in mijn vel.  En ik vond meer bevrediging in mijn werk.”

 ‘Dat ik het zelf ben die kleur kan geven aan de dingen die gebeuren!’: Dit vat voor mij het proces dat we hebben doorlopen, goed samen. Een proces dat voor mij ergens is begonnen met opgejaagd worden en me opgejaagd voelen door een combi van te lang te hoge werkdruk, oververmoeid raken, geen rust meer kunnen vinden, ook thuis niet. En ineens op een middag ben ik vanuit mijn werk ziek naar huis gegaan. Ik was op een of andere manier zó uit balans geraakt dat ik niet meer op mezelf durfde te vertrouwen. Ik voelde me niet alleen zwaar overwerkt. Ik was overspannen. Ik heb het als een buitengewoon nare situatie beleefd. Maar het traject van coaching dat eruit is voortgekomen heb ik wel als een cadeautje beschouwd! Het heeft me op een spoor gezet waarin ik naast een plezierige voortzetting van mijn werkzaamheden voor mezelf nieuwe mogelijkheden in mijn leven aan het scheppen ben. Nu besef ik dat je ook met plezier naar je werk kunt gaan.

“… Zo ben ik bij dit loopbaanadviestraject gekomen. Ik wou iemand die mij aansprak, een persoon die mij lag, en op al die internetsites en telefoontjes die ik gepleegd had ging het om grote bureaus die weinig gevoel en minder persoonlijke inhoud hadden. Dat gevoel kreeg ik hier niet… ”                                                     

De intervisie is duidelijk en helder, met concrete afspraken voor, tijdens en na de intervisie. Ieders leerdoelen komen aan bod, ieder kan inbreng hebben. Vooraf beslissen we gezamenlijk waar we het over gaan hebben. We werken m.b.v. verschillende methoden, dit werkt verhelderend. Ik leer om op een andere manier naar mijn eigen handelen te kijken….”

“Het is verhelderend dat er uit de observaties conclusies komen die ik zelf ook had (bevestiging voor mij als leidinggevende) en duidelijke handvatten voor de teams zodat ze verder kunnen.  De terugkoppeling is helder en inzichtelijk, met een grote mate van respect voor alle personen. De coaching verliep discreet en er was sprake van een fijne samenwerking….”


2 gedachten over “Reacties”

  1. Ik had geen idee wat een loopbaancoach eigenlijk precies inhield tot mijn ontmoeting met Sylvia. Ze heeft mij heel erg goed geholpen weer op het juiste spoor te komen voor de toekomst.
    Zelf heb ik bedacht wat ik graag zou willen en samen met Sylvia hebben we bekekenen wat de mogelijkheden waren om mijn doel te bereiken, en wat er precies moest gebeuren om er te komen.
    Inmiddels ben ik goed op weg, zonder Sylvia had ik mijn pad zeker langer moeten bewandelen en nu is een goed eind in zicht.

  2. Een door omstandigheden verplicht reïntegratietraject bleek bij Sylvia een coaching te kunnen zijn waar ik nog steeds uit put. Persoonlijke aandacht, gecombineerd met een “programma” en huiswerk, het werkte formidabel. Ik denk nu wel eens: ze zou me niet meer herkennen. Maar, dat kan en doet ze natuurlijk wel.

    Het is bijna wonderlijk dat een in de basis zakelijke constructie zulke goede langetermijneffecten kan hebben.

Plaats een reactie